PRIVATLIVSPOLITIK

 

Privatlivspolitik

Nivå Tursejlere

25. maj 2018

 

Nivå Tursejleres dataansvar
Foreningen, som du er medlem af, behandler personoplysninger og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der kort fortæller dig, hvilke oplysninger vi behandler, samt hvordan vi behandler dine personoplysninger. Dette for at sikre en fair og gennemsigtig behandling.

Gennemgående for foreningens databehandling er, at foreningen kun behandler almindelige personoplysninger til bestemte foreningsrelaterede formål og ud fra berettigede (legitime) interesser. Foreningen behandler med andre ord kun personoplysninger, der er relevante og nødvendige til opfyldelse af foreningens angivne formål.

Dine oplysninger slettes, når de ikke længere er nødvendige. 

 

Dataansvarlig
Nivå Tursejlere er dataansvarlig, og foreningen sikrer, at dine personoplysninger behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Til dette formål har foreningen udpeget en dataadministrator.

Kontaktoplysninger på foreningens dataadministrator:

Foreningens CVR-nr.:               29720738

Kontaktperson:                          Søren Aagaard (kasserer)

Adresse:                                      Strandvejen 327 B 

Postnummer:                              2980 Kokkedal

Telefonnr.:                                   50504013

E-mail:                                            s@cdur.dk     

 

Behandling af personoplysninger
Foreningen behandler følgende personoplysninger:

  • Almindelige personoplysninger på medlemmer:
    Registrerings- og kontaktoplysninger som navn, adresse, telefon, e-mailadresse, medlemsstatus, indmeldelsesdato, oplysninger om medlemmets båd(e) og bådplads

  • Oplysninger, der er tillagt en højere grad af beskyttelse:
    Ingen oplysninger registreres/behandles

Her indsamler foreningen oplysninger fra
Foreningen får oplysningerne fra dig. 

 

Foreningens formål med behandling af dine personoplysninger
Foreningen behandler kun dine personoplysninger til bestemte formål, når foreningen har en lovlig grund. 

Lovlige grunde til behandling er særligt:

  • Foreningens berettigede (legitime) interesser i at behandle dine oplysninger (interesseafvejningsreglen)

  • At det er nødvendigt for at opfylde dit medlemskab af foreningen

  • Behandling, der måtte følge af lovkrav

  • Behandling, der måtte kræve nærmere samtykke fra dig i den pågældende situation

Formål med behandling af medlemsoplysninger:

  • Foreningens medlemshåndtering, herunder kontingentopkrævning, indkaldelser til generalforsamling, udsendelse af generalforsamlingsreferat og meddelelser om foreningens arrangementer samt generel orientering

  • Administration af din relation til foreningen

 

Foreningen behandler kun personoplysninger ud fra legitime interesser
I det omfang foreningen behandler dine medlemsoplysninger på baggrund af interesseafvejningsreglen, vil denne behandling udelukkende være motiveret af berettigede (legitime) interesser som:

  • Håndtering af dine medlemsrettigheder i henhold til foreningens pligter jf. vedtægterne m.v., herunder i forhold til generalforsamling

  • Opfyldelse af medlemspligter, herunder opkrævning af og registrering af betaling af kontingent, evt. forfølgning af restancer

  • Af praktiske og administrative hensyn, herunder bestemmelser i Regnskabslovgivningen, opbevarer vi dine almindelige medlemsoplysninger i en periode efter din udmeldelse af foreningen (se afsnittet opbevaring og sletning af dine personoplysninger)

  • Brug af situationsbilleder taget i foreningen, der afbilder en konkret aktivitet eller situation i foreningen

  • Bevaring af oplysninger med historisk værdi til statistik og lignende

     

Samtykke
Foreningens behandling af dine personoplysninger baserer sig på din aktive indmeldelse i foreningen.

Som hovedregel vil vores behandling af dine personoplysninger basere sig på et andet lovligt grundlag end samtykke. Vi indhenter derfor kun dit samtykke, hvis det i sjældne tilfælde er nødvendigt for at behandle dine personoplysninger til de formål, der er beskrevet ovenfor.

Hvis vi indhenter dit samtykke, er det frivilligt, om du vil give samtykke, og du kan til enhver tid trække det tilbage ved at give os besked om det. 

Videregivelse af dine personoplysninger
Foreningen videregiver ikke personoplysninger til nogen uden for foreningens medlemskreds. Vi videregiver heller ikke personoplysninger til virksomheder til markedsføring uden dit samtykke.  

 

Opbevaring og sletning af dine personoplysninger
Foreningen opbevarer dine personoplysninger i en periode fra medlemskabets ophør og i overensstemmelse med følgende kriterier:

Af praktiske og administrative hensyn, herunder bestemmelser i Regnskabslovgivningen, opbevarer foreningen dine almindelige medlemsoplysninger i op til 3 år efter kalenderåret for ophør af medlemskab.

 

Dine rettigheder
Du har en række særlige rettigheder efter Persondataforordningen, når foreningen behandler personoplysninger om dig:

  • Retten til at blive oplyst om behandlingen af data

  • Retten til indsigt i egne personoplysninger

  • Retten til berigtigelse

  • Retten til sletning

  • Retten til begrænsning af behandling

  • Retten til dataportabilitet (udlevering af data i et almindeligt anvendt format)

  • Retten til indsigelse 

Du kan gøre brug af dine rettigheder, herunder gøre indsigelse mod foreningens behandling, ved at henvende dig til foreningens dataadministrator.  Kontaktoplysninger finder du øverst i dokumentet. 

Hvis du f.eks. henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet dine personoplysninger, undersøger foreningen, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald de nødvendige ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.

Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

 

Revidering af privatlivspolitikken 
Foreningen forbeholder sig retten til at foretage ændringer i nærværende privatlivspolitik fra tid til anden. 

Ved ændringer vil datoen øverst i privatlivspolitikken blive ændret. 

Den til enhver tid gældende privatlivspolitik vil være tilgængelig på foreningens hjemmeside.

Ved væsentlige ændringer vil du modtage meddelelse herom.  

 

Revisionshistorik
Privatlivspolitikken er udarbejdet af Nivå Tursejlere

1. udgave:                  25. maj 2018                       Udf. af Freddi Steffensen, Søren Aagaard